Browsing by Author "Busarakorn Mahayothee"
Now showing items 1-5 of 5
-
Determination of moisture content and aflatoxin B1 in corn kernel, pepper and peanut using near-infrared spectroscopy
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisRatiporn EKTASAENG; รติพร เอกตาแสง; Busarakorn Mahayothee; บุศรากรณ์ มหาโยธี; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 12/7/2019)The objectives of this research were to study the potential of using a near infrared spectroscopy (NIRS) to estimate moisture content (MC) and aflatoxin B1 (AFB 1) in maize, black pepper and peanut as well as the feasibility ... -
Development of Common Calibration Model for Determining Total Sugars to Sucrose Ratio of Osmotic Dehydrated Mango Pineapple and Papaya prior to drying using Near Infrared Spectroscopy
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisHathaichanok POONGJUN; หทัยชนก พวงจันทร์; Busarakorn Mahayothee; บุศรากรณ์ มหาโยธี; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 17/8/2018)Thailand is a major manufacturer and exporter of dried tropical fruits especially papaya mango and pineapple. The total sugars to sucrose ratio (TS.S-1) of osmotic dehydrated fruit is a crucial parameter, and it has been ... -
Effect of drying using a greenhouse solar dryer on the quality and bioactive compounds in black galingale (Kaempferia parviflora Wall. ex Baker)
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisChariya KWIANWONG; จริยา เกวียนวงษ์; Busarakorn Mahayothee; บุศรากรณ์ มหาโยธี; Silpakorn University. Engineering and Industrial Technology (Silpakorn University, 12/7/2019)In this study, the effect of heat treatment on quality, bioactive compounds and antioxidant activities in black galingale rhizomes and drying temperatures and methods on quality, bioactive compounds and antioxidant ... -
Robust NIRS models for non-destructive prediction of postharvest fruit ripeness and quality in mango
Collection: Pride & Awards 2020 - ENG / ผลงานโดดเด่นปีการศึกษา 2563 - วศ.Type: ArticleBusarakorn Mahayothee; Pramote Khuwijitjaru (Postharvest Biology and Technology, 2016-01)The effect of harvest year on near-infrared spectroscopy (NIRS) prediction models to determine postharvest quality of mango was evaluated. Diffuse reflectance spectra in region of 700–1100 nm were used to develop calibration ... -
การตรวจสอบปริมาณสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพและความสามารถในการต้านออกซิเดชันในน้ำมัลเบอร์รีสกัดเข้มข้นอย่างรวดเร็วด้วยเทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล
Collection: Theses (Master's degree) - Food Technology / วิทยานิพนธ์ - เทคโนโลยีอาหารType: ThesisPilaslak Wichaidid; พิลาศศลักษณ์ วิชัยดิษฐ (มหาวิทยาลัยศิลปากร, 2016)งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาความเป็นไปได้ในการใช้เทคนิคสเปกโทรสโกปีอินฟราเรดย่านใกล้ (Near-infrared spectroscopy, NIRS) ในการตรวจสอบสารออกฤทธิ์ที่มีประโยชน์ต่อสุขภาพและความสามารถในการต้านออกซิเดชันในน้ำมัล ...